Mer om mig

Om mig


Redan för 15–20 år sedan, när jag var runt 35, satte jag mig ner vid en dator för allra första gången i mitt liv för att påbörja arbetet med att få ihop ett manus till en bok. Jag hade fått en idé på en handling och ville testa mina färdigheter. Kanske det till och med skulle räcka till ett färdigt manus, på så där 60 000 ord. Datorn jag skrev på var gammal och skraltig, det visste jag redan då, men att hårddisken skulle sluta fungera några månader senare hade jag inte en tanke på. Inte heller att en backup kunde vara bra att ha till hands, om olyckan skulle vara framme. Vem vet, hade jag varit lite mer om och kring mig kanske det redan då hade blivit en eventuell utgivning.

Jag minns inte riktigt hur långt jag kom i handlingen, inte heller hur många ord jag hann med innan datorn brakade ihop, men vad jag minns klart och tydligt var att min ambition störtdök rakt ner. Jag tappade lusten fullständigt och manusidén föll ner i glömska.

Många år senare, närmare bestämt 2020 vaknade jag upp från en hemsk mardröm och mindes drömmen tydligt, vilket jag inte alltid gör (eller så drömmer jag inte alla nätter). I flera dagar gick jag och tänkte på drömmen och ifall den skulle kunna utgöra en bra idé till en bok. Jag bestämde mig återigen att ge mig på ett försök och få ner min idé i form av en berättelse på datorn. Den här gången på en hypermodern, ny dator med backup på både USB-minne och i molnet: hängslen och livrem. Ord och händelser flödade ur mig. Ett över 15 års omedvetet ackumulerat förråd av ord och idéer var nu på väg ut. Och så jag skrev.

Just det manuset utgör nu inlagan i boken Somnum Exterreri, med undertiteln Mardröm.

Och här är jag nu i livet, och vem är då jag?

Jag är född 1965 och bor tillsammans med min fru Susann i en villa i Viskafors, strax utanför Borås. Största delen av mitt verksamma arbetsliv har jag jobbat med teknik. I mitt nuvarande arbete reser jag runt i Norden och installerar, reparerar och utför servicearbeten på maskiner inom elektronikproduktion. Det blir många nätter på hotell, ibland alltför många, men det ger mig också en närapå outtömlig mängdtimmar då jag i lugn och ro kan sitta och skriva!

Jag älskar att skriva, jag brinner verkligen för det, det ger mig en fantastisk tillfredsställelse. Och idéerna är många. Ofta är de baserade på mina drömmar, drömmar som består av de mest vridna och märkliga upplevelser du kan tänka dig, på gränsen till galenskap. Och när jag vaknar upp med en dröm färskt i minnet försöker jag alltid att skriva ned dem i form av prosa.

Jag har flera färdiga manus liggandes, manus som jag hoppas på att få utgivna i framtiden, men min ambition slutar inte där. Fler manus är på gång, det ploppar upp nya idéer hela tiden.

Kreativiteten fortsätter att flöda på ett hotellrum någonstans i Norden.